Nuffnang Ads

Saturday, 11 October 2014

Perut besar...baby boy ke???

Assalamualaikum.

Dah 2-3 orang tegur mummy macam tajuk kat atas tu. Baru 18 minggu tapi perut dah nampak membulat. Dan ramai yang tegur "eh pregnant ehh", "hey kau expecting ke" dan macam-macam lagi yang sewaktu dengannya.

Masa Zahra dulu 5 bulan baru nampak perut dan baru pakai baju maternity. Tapi sekarang ni baju kurung kebanyakannya dah tak berapa nak muat. So pakai jubah dengan palazo je lah. Bila orang tegur kata perut besar senang je jawapan mummy "Yelah, sebelum pregnant pun perut dah macam 3 bulan mengandung, inikan pulak betul-betul mengandung" hahahaha. Perut dah memang muncit kan.

Mummy tak kisah anak lelaki atau perempuan janji sihat dan cukup sifat. Tapi kalau lelaki tu bonus la. Orang kata complete dah sepasang. Amin...

Tapi sebenarnya masa scan minggu lepas jelas nampak beberd...nak menitik air mata ni tengok baby sihat dalam perut mummy ni. Alhamdulillah..semoga baby berada dalam keadaan sihat sehingga waktu kelahiran nanti. Amin...

Sebelum-sebelum ni pun mummy ada google jugak tanda-tanda kalau kita mengandung anak lelaki atau perempuan. Ada yang sama, ada yang tak, ada yang sebaliknya. Ada jugak orang cakap kalau alahan kali ni lain macam masa mengandung anak pertama pun mungkin kali ni lelaki. Kalau rajin makan asam dapat anak lelaki..mummy memang makan asam utk kurangkan loya ni mcm masa Zahra dulu jugak. Dulu perut mummy muncung ke depan orang kata anak lelaki tapi yang keluarnya Nur Adibah Zahra..heheh. Semua tu atas kehendak Allah jugak kan. Kita ni mampu merancang tapi Allah yang tentukan apa yang terbaik utk kita. InsyaAllah.

Jumpa lagi, wassalam.






No comments:

Post a comment