Nuffnang Ads

Tuesday, 29 January 2013

Happy Birthday anak mummy dan babah :)


Assalamualaikum...syukur ke hadrat Ilahi kita masih diberi peluang oleh ALLAH utk bernafas di bumi ini...Alhamdulillah 27 Jan lepas bersamaan dengan hari Ahad genaplah umur Nur Adibah Zahra setahun..syukur ya ALLAH....sekejap je rasanya...mcm  baru je menahan sakit nak melahirkan hari ni da besar gegerl mummy sorang ni...

Bila da setahun mcm2 perangai baru si Zahra ni..yg paling ketara ialah suka menjerit...sangatla suka...seb baik jiran sebelah tak ketuk pintu suh diam...dia suka jerit bila mummy tak pedulikan dia masa nak minta dukung...mana taknya mummy sibuk bertukang kat dapur time tu la dia sibuk suh dukung...tunggula jap ye sayang...time tu dia akan nangis mcm kene dera..bila mummy wat dek stat da piching tinggi..haih la anak...


Dekat 1Utama masa tunggu babah habis assignment

Bila pergi jalan2 tak kisahla g kedai ke shopping ke makan ke mesti nak merangkak...takmo dukung sgt nak turun dan merangkak buat mcm umah sendiri..kotor la anak lantai tu...tu lum pandai jalan lagi tu...kalo da pandai jalan mmg takmo didukung la...selamat mummy...heheheh...walaupun zahra baru je 8.6kg tp berat tau sakit pinggang mummy dukung..dengan babah takmo sangat..kejap je pastu jerit nak kat mummy...



First day intro kiwi ni..mummy rasa masam skit tp dia selamba je abiskan sepinggan

Bila makan suka makan sendiri...dua2 belah tangan pakai ni...puas da ajar makan tangan kanan..takpe pelan2 belajar ye anak...mummy perasan lately ni dia sgt kurang makan dan kurang susu..asyik main jer..kemas sana sini...bila makan kene hadap kat dia dan dia makan sendiri kompem habis..tp kalo mummy suap 3-4 suap jer pastu luahkan balik especially bubur..mummy ingat Zahra da takmo bubur so mummy pun masakla nasi lembik asing ngan lauk..tp mcm tu gak...mummy ada baca bila baby da setahun dia akan melalui fasa kurang makan...tp insyaALLAH selera tu akan datang balik...walau apapun selera Zahra mummy tetap akan masak sendiri...biasala budak beralih bulan kan....

Semalam ke klinik kesihatan Kampung Pasir utk cucuk MMR...mummy berbelah bagi nak bagi cucuk ke tak sebb baca dalam internet mcm2 kesannya pada baby...tp semalam tak jadi cucuk sebb Zahra still ada demam skit...dia pun masih batuk n selseme....so tangguh ke minggu depan...harap2 Zahra cepat sihat dan dilindungi dari segala penyakit dan semoga lepas cucuk nanti terhindar dari sebarang penyakit...aku bermohon kepadaMu ya ALLAH...lindungilah anakku dan selamatkanlah anakku....mak mana tak sayang anak kan....kita berserah sahaja..insyaALLAH...

Oh ye pasal besday Zahra mummy n babah ada plan nak buat 26hb hari tu tp terpaksa ditangguhkan sebb Tokwannya masih di hospital...majlis tetap akan buat sebab mummy da beli barang utk buat party pack..DIY hokeyyy...hehehe..bila? tak tau lagi...hmmm buat time raya cina la...ok mummy nak request off dulu sebelum jadual keje mummy keluar....


Wassalam :)

No comments:

Post a comment